diumenge, 1 de gener del 2017

L'homenatge a Francesc Macià del 2016

Esquerra Republicana de Catalunya:

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, durant l'homenatge a Macià
"Macià va ser capaç de sumar i sintetitzar en el seu discurs i en el partit que va liderar els objectius que s’havia plantejat: construir la República catalana, lliure i justa. Ens seguim inspirant en ell per culminar amb èxit i de forma definitiva la Catalunya independent que ell va somiar i va començar a construir" Oriol Junqueres

Estat Català



Partit Demòcrata Europeu Català

La coordinadora general del Partit Demòcrata Marta Pascal
El president Macià simbolitza “un ideal de llibertat pel país, un objectiu que ara tenim més a prop que mai”. Marta Pascal


Generalitat de Catalunya

El president Puigdemont, el vicepresident i diversos consellers durant l'ofrena         

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat, aquest matí que  els país “és deutor de les idees i actituds de Francesc Macià: coratge, esperança i llibertat”.

Per això , com “a successors” ha apel·lat a la necessitat de “posar al dia” aquestes actituds “no només amb els llenguatges i les prioritats d'avui, sinó pensant en les generacions que han de venir i que han de poder créixer amb una Catalunya que sigui conseqüència del coratge, de l'esperança i de la llibertat”.

Des del cementiri de Montjuïc, on ha fet la tradicional ofrena floral davant la tomba on reposen les despulles de Francesc Macià, en el 83è aniversari de la seva mort, ha subratllat el “gran coratge” que sempre va tenir el qui fou president de la Generalitat i que “va posar al davant de qualsevol altre interès, la coherència personal i la fortalesa interior, per aconseguir els objectius vitals i col·lectius”. 

Pel president Puigdemont, “a conseqüència d’aquest coratge”, ha apuntat, va saber “encomanar esperança al poble de Catalunya en uns  moments de transició entre un passat fosc de negació, d’aniquilació, de supressió de les institucions seculars de la nació catalana”, mentre  va posar també les bases del tercer concepte que ha explicat que el definia “la llibertat” .

Així, doncs, “coratge, esperança i llibertat” sempre va perseguir i  imprimir una manera de fer política “del qual avui tots també som deutors”, ha dit.  Perquè "no es pot fer política des de les institucions de Catalunya sense una insubornable vocació de llibertat”.

Finalment, el president ha tancat la seva intervenció recordant que la figura del president Macià va associada també a una altra idea: la república catalana”.

Carles Puigdemont, ha encapçalat l'ofrena floral del Govern a la tomba del president Francesc Macià, amb motiu del 83è aniversari de la mort de qui fou president de Catalunya, acompanyat del vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Finances, Oriol Junqueras; la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i els consellers de Territori i Sostenibilitat o de Justícia, Josep Rull i Carles Mundó, respectivament.



Podeu enviar les vostres ofrenes a homenatgenacional@gmail.com i actualitzarem l'entrada.
Gràcies i feliç any nou

.

.