dimarts, 5 d’abril del 2016

Homenatge a Guillem Riera

L'ASM homenatja Guillem Riera, el mallorquí que va alertar la primera arribada de vaixells borbònics a l'illa

 
L’Assemblea Sobiranista de Mallorca ha manifestat la voluntat que la Plaça de la Torre rebi el nom de «Plaça de Guillem Riera». 04-04-2016 | Web ASM

 L'acte d'homenatge a Guillem Riera s'ha celebrat aquest diumenge a la Torre del Serral dels falcons de Manacor, organitzat per l'Obra Cultural Balear de Manacor i la secció local de Manacor de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca.

El manacorí Guillem Riera


El dia 4 d’abril de 1715 hi va haver el primer intent de desembarcament de les tropes borbòniques a Mallorca. El manacorí Guillem Riera va albirar els tres vaixells des de la torre de defensa i una trentena d’homes, amb trabucs i ballestes, van acudir per enfortir la resistència en sentir el corn d’alarma.

Els filipistes, sense saber que les forces a què s’enfrontaven eren limitades, van pujar de nou als vaixells per fugir mentre els milicians mallorquins els disparaven arcabussos i ballestes. Les tropes borbòniques van estar més de dos mesos a tornar, però Guillem Riera, que també va continuar disparant amb el canó de la torre mentre els filipistes fugien, va morir aquell dia quan el canó que usava va explotar.


Amb motiu de l'homenatge, l’Assemblea Sobiranista de Mallorca ha manifestat la voluntat que la plaça de la Torre rebi el nom de «plaça de Guillem Riera».

.

.