dimarts, 9 de febrer del 2016

Condol per la mort de Salut Pastor

Salut Pastor, veïna de Sant Quirze del Vallès, glosaire, activista per l'escola pública catalana i docent



Salut Pastor Bonafont ha mort amb 46 anys, i ha estat una mort molt sentida en entorns de la cultura i les reivindicacions socials i nacionals.

Ahir es va celebrar un emotiu comiat consistent en cants de gloses i garrotins en reocord de Salut Pastor, que ha estat registrat en vídeo, i en què van participar companys i companyes seus.

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès s'ha sumat al dol de l'entorn professional i social de Pastor i ha decretat un dia de dol amb motiu de la mort aquest dilluns de la veïna del municipi i professora de l'Institut Sant Quirze Salut Pastor Bonafont.
El centre escolar on treballava també ha recordat la professora i glosaire amb diverses activitats.

Salut Pastor era una activa activista cultura, glosadora [vídeo de 2014] i difusora de la cultura popular, una de les màximes impulsores de la Mostra Nacional de Glosa, i persona activa en la defensa de l'escola catalana; en aquest sentit era membre de l’AMPA El Turonet i estava vinculada a diverses entitats de Sant Quirze del Vallès.

El poeta Roc Casagran i company glosaire li ha dedicat un article al web fotlipou.cat amb el títol "Salut", que clou amb la reflexió: "Aprenem a dir gràcies, aprenem a estimar-nos cada dia, aprenem a no deixar escapar cap moment, aprenem a cuidar-nos, a pensar en els altres i també en nosaltres, aprenem a viure, a viure molt, al màxim, i ens la imaginem citant Papasseit, gairebé tan vitalista com ella, amb aquell "vosaltres restareu /per veure el bo que és tot, /i la Vida, /i la Mort.""

Llibertat.cat

.

.