dijous, 24 de febrer del 2011

Mor Joan Colomines





L'escriptor, metge i polític català Joan Colomines ha mort a Barcelona als 89 anys. Colomines, que des de ben jove es va convertir en un activista en favor de la democràcia, la llibertat i gran defensor de Catalunya, va publicar al llarg de la seva vida diverses obres de poesia i també d'assaig polític.

La seva militància política va començar al Front Nacional i el 1977 va ingressar a Convergència Democràtica de Catalunya i va ser diputat en la primera, la segona i la tercera legislatura del Parlament.

Entre les obres més destacades d'aquest home tan prolífic destaca la 'Crònica de l'antifranquisme a Catalunya', on aquest metge de l'Eixample barceloní retrata i relata amb exhaustivitat les campanyes cíviques, les manifestacions d'estudiants i totes les iniciatives populars que van ajudar a la descomposició definitiva del règim del general Franco.

Colomines, afectat d'alzheimer en els últims anys, va rebre el 1998 la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la seva llarga trajectòria política i literària.

També el PSC "lamenta profundament la mort i fa extensiu el condol a familiars i amics i al món de les lletres catalanes". En aquest senti recorden com Colomines "va participar i impulsar el procés constituent del PSC-Congrés el novembre de 1976, un dels tres partits que van confluir en l’actual Partit dels Socialistes de Catalunya".

.

.